€65.000,- Tour de Bouw 2022

De 6e editie van Tour de Bouw heeft €65.000,- opgeleverd vóór Prinses Maxima Centrum tégen kinderkanker.

Van 7-10 juli werd er gefietst langs meer dan 60 projectlocaties van 20 regionale bouwers. Tijdens de Tour de Bouw Avondetappe, wederom georganiseerd bij Ouwehand Bouw in Valkenburg werd onder grote belangstelling, de voorlopige eindstand bekend gemaakt.

Otto Bakkenes van Stichting Juul en Renske Leyenaar-Van de Wolfshaar van Prinses Maxima Centrum namen de fantastische cheque in ontvangst. Het jaarlijks terugkerend evenement trekt steeds meer belangstelling en fietsers. Dit jaar was Bouwend Nederland ook vertegenwoordigd door Gerard Bac bestuursvoorzitter van Regio Randstad Zuid, waar ook Katwijk en de bollenstreek onder valt en door verenigingsmanager Saïda Amlal-Sanoussi. Gerard Bac ziet in dit evenement een mooi voorbeeld, dat als je samen optrekt als regionale bouw, je grenzen kan verleggen. En dit is in de bouw ook noodzakelijk op gebieden als woningnood en duurzaam bouwen. De diversiteit van Tour de Bouw van kleine en grotere aannemers, van nieuwbouw tot restauratie geeft ook een mooie kijk wat de bouw allemaal te bieden heeft, ook om in zo’n mooie branche te werken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Op de foto aan het woord: Gerard Bac

Mark Slats, avonturier, ambassadeur van Tour de Bouw en ook in bezit van eigen Timmerbedrijf in Wassenaar, weet wat grenzen verleggen is. Zeilde al eens de wereld rond, won een roeiwedstrijd over de oceaan, kreeg dit jaar heel veel mensen op de been om hem te begeleiden naar een bizarre recordpoging van 10 Iron mans 10 dagen achter elkaar. Een valpartij op dag 3 noodzaakte hem met veel pijn na 6 Ironmans “alleen” door te gaan met dagelijks 3,8 km zwemmen en 180 km fietsen. De laatste 4 marathons waren nu nog een horde te ver. Maar zoals Slats altijd zoekende is om nieuwe grenzen te verleggen, ziet hij de strijd tegen (kinder-)kanker één die gewonnen moet worden.

Dat dit evenement aanstekelijk is, zie je doordat alle bouwers en fietsers jaarlijks terugkeren en ook de aanwezige wethouder Jacco Knape gaf aan volgend een jaar een fietsteam vanuit de gemeenteraad van Katwijk op de fiets te krijgen. Ook steeds meer niet-bouwers stappen op de fiets om samen te fietsen voor het goede doel onder het motto samen sterk in de regio. De kracht van het evenement, aldus Martijn Houwaard van Bouw-Klik en initiatiefnemer, is dat er door combineren van bouwlocaties je verrassende routes krijgt en dat je kan zien dat bouwen ook in harmonie kan met een prachtige afwisselende omgeving waarin wij mogen wonen, werken en recreëren. Gefietst wordt er door een stel fietsgekken die bijvoorbeeld een route fietsen van meer dan 300 km of 500 km op de mtb verspreid over alle 4 de dagen van Tour de Bouw, maar ook worden de eerste fietskilometers gemaakt door beginnende fietsers tijdens de fietsclinic of een mooi rondje Leiden en de kust over 25 km. Dat alle opbrengsten rechtstreeks op de rekening komt van Prinses Maxima Centrum en daarmee 100% ten goede aan het genezen en welbevinden van kinderen met kinderkanker.

vlnr Otto Bakkenes (Stichting Juul) Renkse Leyenaar-Van de Wolfshaar (Prinses Maxima Centrum) Mark Slats (Avonturier en Ambassadeur Tour de Bouw) Saïda Amlal-Sanoussi (Bouwend Nederland) Martijn Houwaard (Bouw-Klik l Tour de Bouw)

Strandrace Katwijk
Sponsor- / contactformulier

Bedankt voor je bericht!


Bouw-Klik staat voor passend werk in de regio en wij geven dan ook voorkeur aan reacties uit de buurt. Als wij jou selecteren voor deze opdracht zullen wij contact met je opnemen. Wij kijken ook naar soortgelijke opdrachten/vacatures bij jou in de omgeving.

Wil je meer informatie neem dan contact met ons op of maak een afspraak bij ons op kantoor Bouw-Klik. Ook kan je als reactie op deze mail aangeven voor welk soort opdrachten je in aanmerking wilt komen en wanneer je beschikbaar bent.

Bel met Bouw-Klik 071-2073260

Bouw-Klik Formulier